Nieuwe website
actualiteit, algemeen, Première
   08 okt 2018

Door omstandigheden - werk aan het hok en een verkeerde granenmix - hebben we er langer mee gezeten dan verwacht, maar vandaag kunnen we eindelijk ons ei kwijt en het trots aan jullie voorstellen : de kakelverse Quilombo-website!

  Lees verder

Niet-begeleide minderjarige vluchtelingen en pleegzorg
actualiteit
   19 nov 2016

Op vrijdag 18 november organiseerde Pleegzorg Vlaanderen een studiedag over "Niet-begeleide minderjarige vluchtelingen en pleegzorg" aan de VUB te Brussel.

  Lees verder

Ich bin ein Istanbuler
actualiteit
   28 jun 2016

Ich bin ein Istanbuler

  Lees verder

Je suis gay
actualiteit
   12 jun 2016

Je suis gay

  Lees verder

Eigen erf, eigen keuzes
actualiteit
   23 mei 2016

Zelfstandig zijn is zoals boer zijn. Er is altijd wel iets te doen op uw erf. Een adreslijst voor een mailing. Een nieuw project in de steigers zetten. Een bestelling plaatsen… En natuurlijk is de verleiding groot om steeds de externe factoren de schuld te geven van wat tegen zit, voor de boer “het weer”, voor de zelfstandige “de crisis”.

  Lees verder

Bruxelles ma belle
actualiteit
   31 jan 2016

Bruxelles ma belle

  Lees verder

En fuite
actualiteit
   22 dec 2015

Zij komen uit het oosten, uit duizend-en–éen-nacht met hele hebben, houden, hele niets.

  Lees verder

Le déficit démocratique
actualiteit
   08 dec 2015

Het wordt tijd voor een nieuwe grondwet. Nee, ik heb het niet over het koninkrijk België: er is in dit al land een volledige beroepscategorie van mensen die zich met niets anders dan met grondwetsherzieningen bezig houdt.

  Lees verder

Le bonheur national brut
actualiteit
   14 jul 2015

Het gaat de laatste tijd vaak over pensioen in het openbare debat. Ik voel me niet zo aangesproken. Waarom niet?

  Lees verder

La question climatique et le point critique
actualiteit
   23 jun 2015

Er is veel om te doen. “De staat kan niet alles doen, mensen moeten zelf ook van alles doen”. En de mensen die de klimaatzaak aanspannen worden bekritiseerd omdat ze “zelf de CO2 uitstaat van een gemiddeld Afrikaans land veroorzaken”. Tja, de discussie over de opwarming van de aarde woedt al lang, en is verre van uitgewoed; als de energie die er in gestoken wordt herbruikbaar was geweest, dan hadden we nu zeker als een stuk van de oplossing.

  Lees verder

Je suis Garissa
actualiteit
   06 apr 2015

Je suis Garissa

  Lees verder

Nouvelle année, nouveau reel!
acteur, actualiteit
   05 feb 2015

Nieuw jaar, nieuwe showreel!

  Lees verder

Je suis Charlie
actualiteit
   07 jan 2015

Onze deelneming aan al degenen die een dierbaar iemand hebben verloren in de aanslag tegen Charlie Hebdo. Laten we ons verenigen voor een sterke democratie die weerstand biedt! #vrijemeningsuiting

  Lees verder

Trampoline sociale
actualiteit
   21 nov 2014

Vangnet, hangmat of trampoline, what’s in a name? Er is de afgelopen tijd nogal wat te doen geweest over het “sociale vangnet”, dat volgens sommigen een “sociale hangmat” zou zijn. Wanneer beide partijen dan in discussie gaan is men het er meestal sowieso over één ding eens: mensen die er op terugvallen moeten in de eerste plaats gestimuleerd worden.

  Lees verder

La procrastination
actualiteit
   31 aug 2014

Heeft u dat ook? Die drang om alles wat u niet heel graag doet uit te stellen? Alles uitstellen wat niet echt levensbedreigend is, voor uzelf of uw organisatie, maar waarvan u wel weet dat het meer dan nuttig is; alles wat niet wettelijk, fiscaal of op andere stringente manieren afdwingbaar is, waarvoor u geen boete kan krijgen en waardoor de relaties met de mensen die u liefheeft, of met uw klanten, misschien wel een beetje onder druk komen te staan, maar niet zullen afspringen? Uitstellen, zo niet…

  Lees verder

L’actualité des Monuments Men
actualiteit
   22 maa 2014

The Monuments Men. Verheerlijkt. Verguisd. Maar onomstotelijk een ongelooflijke geschiedenisles. En ik ben zeker dat Indiana Jones-gewijs, alle meisjes verliefd zijn op de professor ;-) Dat het thema nog steeds actueel is bewees onlangs de ontdekking van een enorme hoeveelheid gestolen Duitse kunst in een privé-appartement, meer dan een halve eeuw na de Tweede Wereldoorlog. Maar ook vandaag de dag wordt kunst geroofd. Vernietigd. Op grote schaal. Werelderfgoed.

  Lees verder

Next

© Quilombo bvbaAlle rechten voorbehoudendisclaimer
Another website by Sitsol