Eigen erf, eigen keuzes

23 mei 2016 | Categorie: actualiteit

Zelfstandig zijn is zoals boer zijn. Er is altijd wel iets te doen op uw erf. Een adreslijst voor een mailing. Een nieuw project in de steigers zetten. Een bestelling plaatsen… En natuurlijk is de verleiding groot om steeds de externe factoren de schuld te geven van wat tegen zit, voor de boer “het weer”, voor de zelfstandige “de crisis”.

En het is een harde stiel.

Zelf heb ik er voor gekozen, en bemin ik bovenal de vrijheid die ik ervaar door te leven van de vruchten van mijn land.

En er zijn gewassen (projecten) die mij nauwer aan het hart liggen omwille van de liefde van de kweek dan omwille van de financiële opbrengsten ervan.

Dat brengt me opnieuw bij één van de zaken waarover Hugh McLeod het heeft in zijn boek “Ignore everybody” (zie ook de blogpost van 30 januari 2014): de theorie van seks (goesting) en cash (geld). En het evenwicht daartussen. Een eigen afweging, telkens opnieuw, dag na dag…

Voor iedereen. Ik kan me zeer goed inbeelden dat George Clooney bv, om nu maar iemand te noemen naar wie ik opkijk en van wie we kunnen aannemen dat hij een grote keuzevrijheid heeft, sommige films meer doet voor de seks, de goesting, de uitdaging, “de pedagogische meerwaarde”, het artistieke prestige (Good night and good luck, Michael Clayton, Syriana, The American, The Ides of March, ….), dan voor de cash.

Eigen erf, eigen keuzes. (LT)

© Quilombo bvbaAlle rechten voorbehoudendisclaimer
Another website by Sitsol